CYKLbag praktisk på tur

Hva er CYKLbag egentlig for noe

CYKLbag er mitt eget brand og produkt.

Udviklet og designet ut fra er brennende ønske om mere praktiske sykkel vesker produsert på en bærekraftig måte.

Det begynte med at jeg så denne spennende bedrift som sydde nye produkter av kasserte ting fra virksomheder og festivaler. Plutselig var det mulig å få mine ideer realisert - for jeg forsto tidligt at jeg måtte ha en produsent med tilgang til egnede gjenbruksmaterialer.

Det ble starten på den første CYKLbag - shopperen. Dessverre måtte produsenten legge ned da de ikke fikk lønnsomhet i bedriften. Trist, men det var et dilemma, for veskene de skulle produsere for meg ble også alt for dyre til jeg kunne få realistiske priser på mine produkter.

Det var en utfordring - både pris og tilgang til materialer. Jeg prøvde å finne forskjellige muligheter i Norge og Danmark - uten hell. Og så plutselig en dag åpnet en helt ny verden seg. Jeg var på et sommermarked og der var en bod med tasker av gjenbruke drikkeposer. Dette ble begynnelsen på et CYKLbag eventyret.

Jeg hadde funnet en samarbeidspartner som både kunne produsere til en akseptabel pris og som bygget på bærekraft. Ministry without boarder - og deres liveli hood selvhjelpsprosjekt i Manila på Filippinerne. En systue for kvinner som skaper seg et levebrød og kan sende deres barn i skole. 

Dermed hjelper CYKLbag'ene ikke bare folk med et transport problem men også folk på den annen side av jorden til et bedre liv. Samtidig som materiale som ellers ville være blitt til avfall får lengere liv.

Hvis jeg skal si der i bærekraftmål, så er jeg innen om både 2, 8 og 12.

Det gir så meget mening for meg - og forhåpentligvis glede for både de som bruker og syr veskene.

Siden vi begynte med skuldertaske er det hvert år kommer nye varianter til. I år er det den store shoppingbag, den det hele startet med, skal endelig på markedet.

 

Tilbake til bloggen